Židiniai ir krosnelės
Židinio, krosnelės naudojimas
Pasirinkite tinkamas malkas (daugiau apie tai, kuo kūrenti Jūsų židinį/krosnelę, skaitykite čia). Jums reikės sausų, plonų prakurų ir laikraščių. Atidarykite sklendę. Susukite atskirą laikraščio lapą ir uždekite vieną jo galą. Palaikykite degantį laikraštį prie dūmtraukio, kad jis sušiltų. Kai atsiranda trauka, uždekite prakuras. Įsidegus prakuroms, atsargiai pakraukite didesnes malkas taip, kad neužgestų ugnis.
! DĖMESIO
Neperkraukite ugniadėžės.
Nedeginkite šiukšlių ar atliekų, ypač dovanų pakuočių, plastikinių butelių ar visžalių šakų.
Niekada nedeginkite pesticidais padengtos medienos.
Nenaudokite degaus skysčio.
Galimos problemos naudojantis židinu/krosnele:
Jei jaučiate degančių dažų kvapą. Nepergyvenkite, tiesiog kelis kartus gerai prakūrenkite kapsulę, kad dažai išdegtų. Smarvė dings savaime.
Jei dūmų kvapas sklinda iš židinio. Tai gali reikšti, kad yra susilpnėjusi trauka. Susilpnėjusią trauką gali lemti:
- Šlapios malkos nepakankamai įkaitina kaminą ir daug dūmina, todėl vėsus kaminas nespėja ištraukti per didelio kiekio dūmų.
- Užsikišęs kaminas.
- Dažnai kūrenant židinį rekomenduojama bent kartą per metus valyti kaminą (kviestis kaminų valymo specialistą).
Taip pat, užbėgant įvykiams už akių, siūlytume pabandyti taip vadinamus kamino vitaminus. Tai suodžių deginimo katalizatoriai. Įsigyti galima specializuotose židinių parduotuvėse. Prieš naudojant gerai įsiskaitykite instrukciją. Patikrinkite, ar nepamiršote atidaryti kamino sklendę.
Pajuodęs stiklas.